A szakmai önéletrajz több részből áll


Bizonyára feltettük már az a kérdést önmagunknak, hogy hogyan írjunk jó szakmai önéletrajzot!? Látszólag ez könnyűek tűnik, de kisebb nehézsége miatt odafigyelést igényel. Jellemző, hogy a beadott szakmai önéletrajzot csak egy pillanat alatt átfutják, ezért nekünk az a feladatunk, hogy ezt a pillanatot úgy megfogjuk, hogy állásinterjúra hívjanak.

Ennek érdekében legyen ez figyelemfelkeltő és izgalmas. Ne egybefolyó szöveget írjunk, hanem tagoltan, áttekinthetően és a lényeges részt rakjuk szem elé.

A szakmai önéletrajz több részből áll méghozzá a személyes adatok, tanulmányok, szakmai tapasztalat, nyelvtudás, számítástechnikai ismeretek és legutolsó sorban a hobbi. Az átláthatóság érdekébe ezeket különítsük el és vastagon szedetten emeljük ki.

Csak akkor írjunk kézzel, ha erre igényt tartanak. A honlapunkon választ kaphat arra is, hogy hogyan válasszon képet a felső kis sarokba. Kerüljük a magánéleti és a rossz minőségű fotót. Fordítsunk kellő figyelmet a helyesírásra.

Ne féljünk bevallani, hogy hosszú ideig ugyanabban a pozícióban dolgozott, mert ez nem hátrány, hanem kifejezetten előnyös és példamutató. Csakis az igazat állítsuk magunkról, mert túl nagy kockázatot vállalunk azzal, ha hazudunk. Az oldalunkon ehhez hasonló hasznos tanácsokat olvashat.

Szánjon rá időt, hogy tökéletes legyen a szakmai önéletrajza. De ez nem minden, mert mi megadjuk az esélyt arra, hogy a munkaadója rátaláljon önre, akár napokon belül, ehhez nem kell mást tennie mindössze feltölteni a gondosan elkészített szakmai önéletrajzát.

Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!