Add a legjobbat kedvencednek!


Az állatok tartása mindig felelősséggel jár, és ez alól a papagájok sem képeznek kivételt. Amennyiben nagytestű papagájra esik a választásod, különösen elhivatottnak kell lenned. Ennek nem csak az az oka, hogy a nagyobb papagájok rendkívül hosszú ideig élnek, és optimális esetben hosszú évtizedekig veled maradnak. Rendkívül sok figyelemre van szükségük, továbbá fizikai és érzelmi szükségleteik kielégítése is rengeteg idődbe fog kerülni. Amikor hosszabb időre el kell menned otthonról, minden esetben meg kell kérned valakit, hogy gondozza helyetted. A papagájok nagyon szorosan kötődnek a gazdájukhoz, azonban, ha nem kapnak elég figyelmet és törődést, lehangolttá és étvágytalanná válnak, és bánatukban a tollaikat is tépkedhetik.

Az afrikai szürkepapagáj rendkívül népszerűnek számít, ami természetesen nem a véletlennek köszönhető. Az egész világon a legjobban beszélő papagájoknak számítanak. Barátságosak, érzékenyek, okosak és szókincsük akár több, mint száz szóból is állhat. Igénylik és élvezik a kalitkán kívül töltött időt. Az egyéniségük leginkább a kakadukéhoz hasonlítható.

A kakaduk elbűvölő madarak, azonban rendkívül igényesek és ha sokat unatkoznak vagy frusztráltak lesznek, hajlamosak a tollaikat tépkedni. Bár minden díszmadár hajlamos az allergiára, a kakadukra ez sajnos fokozottan igaz.

Az arapapagáj az a madár, amire a legtöbb ember gondol, amikor meghallja a papagáj szót. Játékosak, intelligensek, színesek és szépek, és a megfelelő szocializáció után remek társaság lehetnek. Fontos tudni azonban, hogy reggelente és esténként igen hangos rikácsolás jellemzi őket. Ennek oka, hogy ezekben a napszakokban kommunikálnak egymással a szabadban.

A rengeteg törődés mellett nem szabad megfeledkezni a megfelelő táplálékról sem. Az ideális eledel nagypapagájoknak tartalmaz zöldségeket, magvakat, gyümölcsöket és étrend-kiegészítőket is. Nem csupán az a fontos, hogy a madarak szeressék, de a benne található tápanyagoknak is jó formában kell tartaniuk tollas kedvenceinket.


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!