Ittas járművezetés - Bízza védelmét profi ügyvédre!


Egy rossz döntés miatt bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy akár gyanúsítottként vagy vádlottként részese lesz egy büntetőeljárásnak.

Az egyik leggyakoribb eset az ittas járművezetés, hiszen a zéró tolerancia jegyében minimális alkoholfogyasztás utáni vezetés is büntetést von maga után. Ha a szervezetében található véralkohol szint nem éri el a 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentrációt, illetve 0,25 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt, akkor az eset szabálysértés, nem bűncselekmény.

alkohlszint táblázat

A szervezetben levő alkoholtól függően a szabálysértésért 30-100.000 Ft büntetésre számíthat. Ha az Ön tettét bűncselekménynek minősítették, a pénzbüntetés többszázezer forint is lehet, sőt eltilthatják a vezetéstől is.

Ha az ittas járművezetés során baleset, személyi sérülés is történt, súlyosabb büntetésre számíthat. Ismétlődő elmarasztalás pedig börtönbüntetést, végleges eltiltást vonhat maga után. Ha Ön érintettje egy ilyen büntetőeljárásnak és védelemre van szüksége, hívja a Lőrik Ügyvédi Irodát!

A védelemhez mindenkinek joga van, ezzel érdemes is élni, hiszen egy profi védőügyvéd segítségével csökkenthető a büntetés mértéke.

A védekezési stratéga egy személyes konzultáció, valamint a rendelkezésre álló iratok, jegyzőkönyvek alapos áttanulmányozása után körvonalazódik. Ezek ismeretében jutunk el oda, hogy meghatározhassuk a védekezés felépítésének elsődleges célját.


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!