Egészséges érintések – a gyógymasszázs jótékony hatásai


A gyógymasszázs az egyik legősibb természetes gyógymód, mely bizonyítottan hatásos bizonyos mozgásszervi, reumatológiai és ideggyógyászati problémák esetén. A fizikai panaszok mellett a lélekre is rendkívül jótékonyan hat: oldja a feszültséget, csökkenti a stressz szintet és a szorongást.A vendég már a masszázs kezdeti szakaszában teljesen ellazul, szívritmusa csökken, légzése lelassul.

A modern európai masszázsok alapját a svédmasszázs fogásai adják, melyeket továbbfejlesztettek, kiegészítettek. A svédmasszázs az egyik legelterjedtebb masszázsfajta, mely jellemzően simító, dörzsölő, ütögető, rezegtető és gyúró mozdulatsorok segítségével frissíti fel a testet. A gyógymasszázs is ezeket a fogásokat veszi alapul.

A gyógymasszázs közvetlenül és közvetetten is pozitívan hat a szervezetünkre. Élénkíti a vérkeringést, javítja a bőr és a nyirokrendszer állapotát, serkenti az emésztést, ellazítja és regenerálja a merev izmokat, enyhíti a végtagok ödémásodását. Segít megszűntetni a görcsös fájdalmakat, fejfájást, nyak-, derék- és hátfájást. Utóbbiak tipikusan 21. századi problémák, ugyanis az ülő életmód elterjedése miatt rengeteg embert érintenek. A stressz szintén fő okozója az ilyen panaszoknak. A masszázs során a mechanikus ingerek, kellemes érintések viszont nem csak fokozzák az agyban az endorfin termelődését, hanem gátolják a fájdalomingerek agyba jutását is, így a masszázsfájdalomcsillapításra kitűnően alkalmazható.

A gyógymasszázst gyakran használják gyógytorna mellett kiegészítő kezelésként, ugyanis a masszázzsal ellazított és bemelegített izmok rugalmasak és jobban terhelhetőek a torna során.Így akár baleset vagy műtét utáni rehabilitációban is nagy segítséget jelenthet. Vannak azonban olyan kizáró okok, amelyek fennállása esetén nem szabad a masszázst elvégezni. Ilyen például a súlyos szívbetegség, daganatos betegség, krónikus ízületi gyulladás, trombózis hajlam, fertőző megbetegedések, láz…

Ha szeretné Ön is megtapasztalni a gyógymasszázs okozta pozitív élményt és testi változásokat, Kapuvári Virág masszőr várja Önt Veszprémben és Székesfehérváron.


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!