Mobil homokfúvó bárhol az országban!


Homokfúvás: +36 70 940 0442
info@rapidmetal.hu

Egy mobil homokfúvó pótolhatatlan, amikor különböző fémfelületeket kell megtiszítani a rozsda- vagy festékrétegtől.
Leggyakrabban csöveket, tartályokat, kapukat, nehézgépeket, fémből készült kerítéseket vagy hajótesteket kezelünk, de szórtunk már meg harckocsit is. Régi autók restaurálásakor is elengedhetetlen az alváz homokszórása, ami megszabadítja a rozsdától, és könnyen kezelhető felületet hoz létre, amin jól megtapad a festék.

Acél- és könnyűfém felnik szórása is gyakori tevékenységünk. A homokszórás, homokfúvás pontosabb megnevezése valójában már a lencseszórás, mivel többnyire már nem homokot használunk szóróanyagként, hanem olyan természetes anyagokat, mint a csonthéjas gyümölcsmag-zúzalék vagy bazaltzúzalák, vagy mesterséges anyagok, például fémszemcsék, réz salak, üveggyöngy, szén-salak (coal-slag) vagy szódabikarbóna.

Minden esetben a felületnek megfelelő szóróanyagot választjuk; ehhez hasonlóan a száraz és nedves szemcseszórás között is az aktuális munkához ideálisat alkalmazzuk. A száraz és a vizes módszer közötti különbség, hogy vizes (más néven nedves) homokszórás esetén a szórófejet nem csupán a szemcsekeverék és sűrített levegő hagyja el, hanem víz, és szükség esetén hűtőfolyadék is.

Ilyenkor nincs szálló por, és a hő miatti deformáció sem fenyegeti a szórás alatt álló felületet. A mobil homokfúvó természetesen nem csupán fémfelületeken használható: beton-, tégla- vagy fafelületekről is eltűnteti a szmog- és koromszennyeződéseket, graffitiket, de akár a már nem kívánt vakolatot is.

Emlékművek, szobrok megtisztítása vagy antikolása is kivitelezhető a mobil homokfúvó segítségével. Kérjen szemcseszórást tőlünk bárhol az országban, vagy hozza el a megszórandó tárgyat telephelyünkre, így még tovább spórolva!


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!