Modern és funkcionalista bútorok a Dodo Hometól


Bár gyakran hallani manapság, hogy a minimalista stílus ismét trendinek számít, valójában korábban sem számított ódivatúnak, mivel nem függ semmilyen aktuális divatirányzattól. A minimalista stílus legfőbb jellemzője, ahogyan a neve is mutatja, a szükséges minimumra törekvés. Célszerűség, funkcionalitás és egyszerűség jellemzi mindennél jobban.

Ezen tulajdonságok a minimalista bútorokra is tökéletesen igazak. Letisztult formatervezés, egyenes, vagy enyhén ívelt vonalak és kevés szín. A leggyakoribb szín a fehér, a szürke és a barna. Ha egy minimál bútor nem monokróm, akkor is kevés, egymással harmonizáló színt használ.

A minimalista stílus nem neked való, amennyiben szeretsz gyűjtögetni, halmozni, kedveled a nippeket és a gazdag dekorációt, ugyanis a minimalista bútorok nélkülöznek mindenféle felesleges díszítést, cirádát és túlzást. Az azonban nem igaz, hogy a minimalista stílus egyben ridegséget is jelent.

Egy stílusosan, ízlésesen berendezett minimalista lakás is lehet rendkívül otthonos hangulatú és kellemes. A minimalista stílus különösen akkor megnyugtató, ha egy nyüzsgő nagyvárosban élsz, és a napközben téged érő rengeteg inger után otthonodban valami egyszerűre és letisztultra vágysz.

Akkor is ideális, ha otthonodat a kelleténél kisebbnek találod, mivel a minimalistán berendezett terek optikailag mindig nagyobbnak tűnnek.

Mindezek mellett a minimalista stílus tökéletesen egyesíti magában a feminin és a maszkulin energiákat. Amennyiben otthonodat vagy irodádat minimalista stílusban rendezed be, azt később könnyű lesz átrendezni is, mivel a minimál bútorok általában könnyen harmonizálnak egymással.

A Dodo Home bútor webáruház számos modern minimalista bútort és kiegészítőt kínál. Az olyan alapvetőbb bútorok, mint az ágyak, székek és asztalok mellett a minimál stílusú kiegészítőket is megtalálod nálunk, mint például a fogasokat, bortartókat vagy puffokat.

A minimalista berendezési tárgyak gyakran újrahasznosított alapanyagból készülnek, ami környezettudatos választássá is teszi megvásárlásukat.


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!