Poratka allergia – az otthoni nyugalom megkeserítője.


Az otthonunkon belüli allergének közül a poratkák okozzák a legtöbb problémát. Ha észrevette, hogy a szabadban kevésbé vannak kínzó panaszai, akkor bizony a lakásban kell keresni a forrást.

Az allergia tüneteit nem maga az atka, hanem annak ürüléke okozza, amely megszárad, elporlik és száll a levegőben. Ha azt gondoljuk elég egy átfogó takarítás és szellőztetés, sajnos nincs igazunk. A poratka ugyanis főként az ember lehullt hámsejtjeivel táplálkozik, így kedvelt helyei a mindennapos használati tárgyak: a kárpitozott bútorok, szőnyegek, az ágybetét, ágynemű, a párnák, sőt a plüssfigurák is. De akkor mégis hogyan szabaduljunk meg tőlük?

Ha van rá lehetőség, a lakás kis átalakításával már sokat tehetünk az ügy érdekében. A padlószőnyeget cseréljük laminált padlóra, linóleumra, vagy más könnyen tisztítható burkolatra. Az ágyneműket, matracokat cseréljük hypoallergénre, a huzatokat mindig 60 fokon mossuk. Próbáljuk meg csökkenteni a lakás páratartalmát, illetve ne állítsuk 20 fok fölé a termosztátot, az atkák ugyanis a párás, meleg helyeket részesítik előnyben. Éppen ezért különösen a fűtésszezonban okoznak kínzó tüneteket.

Ha a lakásátalakítás nem megoldható, hatékony és olcsó módszer az ipari takarítógéppel végzett alapos fertőtlenítés. A kárpittisztító gép bérlés Budapest minden kerületében ingyen kiszállítással vehető igénybe az Expressz Takarítógép Kölcsönzőből. A készülékkel tisztává varázsolhatja szőnyegeit, ágybetétjeit, kárpitozott bútorait, ülőgarnitúráit egyaránt. A takarítógép kölcsönzés egyszerű, gazdaságos és olyan eredményeket érhet el vele, amilyet kézi erővel, illetve hagyományos porszívózással nem lehet.

Szabaduljon meg az atkák okozta kínzó tünetektől! Keresse az Expressz Takarítógép Kölcsönzőt!


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!