Saját VPS szerver beruházás nélkül


A mai szerverek nagyrészéről elmondható, hogy hatalmas teljesítményükből fakadóan nincsenek kihasználva. Ezért alkották meg a VPS-eket, azaz Virtual Private Server-eket (virtuális saját szerver).

A VPS lényege, hogy a nagy kapacitású fizikai szervereket több kisebb, külön erőforrásokkal rendelkező virtuális szerverre osztják fel. A virtuális szerver így egy fizikai szervergépen belüli önálló egység.

A könnyen hozzáférhető nagy teljesítménynek és az elterjedt szeléssávú internetnek köszönhetően a felhasználók ugyanolyan gyorsan elérik a virtuális szervereket, mintha azok helyben, a munkahelyükön lennének elhelyezve. A VPS ugyanazt a teljesítményt képes biztosítani, mint a fizikai szerverek.

A VPS bérlés sokkal költséghatékonyabb, mint a saját szerver üzemeltetése. Egy komolyabb gép önmagában milliós nagyságrendű, továbbá biztosítani kell a megfelelő elhelyezést (hűtés, energiaellátás, stb.), és a fenntartási költségek is ott vannak.

Ezzel szemben a VPS bérleti díja a Rackforestnél tartalmaz minden felmerülő költséget, havi fix összeg, tehát tervezhető, könnyen kalkulálható. A VPS szolgáltatás további előnye az is, hogy az üzemeltetés és karbantartás sem az Ön feladata.

A virtuális szerveren viszont saját operációs rendszert futtathat, aminek szoftveres ellátottsága, frissítése az Ön hatáskörébe tartozik. A Rackforest biztosítja ügyfeleinek, hogy az ügyfélportálon keresztül maguk tudják konfigurálni gépeiket.


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!