Válasszon extra puha és meleg shaggy szőnyeget a szobába


Üresnek és ridegnektalálja a padlót? Jó lenne egy meleg szőnyeg? Mi más dobná fel jobban a szobát, mint egy pihe-puha shaggyszőnyeg?Ez a bolyhos szőnyegfajta egyszerre funkcionál dekorációként és kényelmes használati tárgyként.

A shaggy szőnyeg nem újkeletű találmány, az Egyesült Államokban hódított már az 1970-es években. Hamar közkedvelt lett és máig nem ment ki a divatból, hiszen hihetetlenül puha; fantasztikus érzés mezítláb sétálni rajta, vagy csak végigsimítani a kezünkkel. Nagyon kényelmes rajtuk ülni vagy feküdni is. A bozontos szőnyeg jellegzetessége, hogy sűrű, hosszú vagy rövidebbre vágott szőnyegszálakból áll, amit hurkolnak, és a szőnyeg hátoldalához rögzítenek.Eredetileg ezt a szőnyegfajtát is kézzel készítették, de a gépesítés miatt most már bárki elérhető áron juthat hozzá egy modern, gépi darabhoz például a Szőnyeg Katalógus shaggy szőnyeg webáruházból.

A bolyhos szőnyeg igencsak kényes tud lenni koszolódás és takarítás-igény szempontjából, így ajánlatos olyan helyre tenni, ahol nem piszkolódik túl könnyen, nem mászkálnak rajta cipőben, vagy nem kerül rá ételfolt. Remek választás lehet például hálószobába, illetve nappaliba, de tinédzser szobába is (kisgyerekeknél még nem).A színekkel szintén lehet (és kell is) variálni: a világosabb szőnyegen a legkisebb folt vagy porréteg is meglátszik, ezért ilyen színt inkább vendégszobába vagy kevésbé gyakran használt helyre tegyünk. Nappaliba, hálóba mehetnek a minták és színek! Ne féljünk a harsányabb árnyalatoktól, ha a szoba egyébként nem hangsúlyos színű, nyugodtan lehet a szőnyeg a középpontban.

A szőnyegek közül ezt a típust kell legtöbbször (legalább hetente egyszer) porszívózni és kiporolni, hiszen a hosszú szálak vonzzák a port.Aranyszabály ebben az esetben is, mint ahogy minden más szőnyegnél, hogy amint rákerül valami, azonnal próbáljuk kitisztítani langyos szappanos vízzel vagy szőnyegtisztítóval – persze óvatosan. Sose hagyjuk beleszáradni a foltot, mert annál nehezebb lesz eltávolítani! Talán túl kényesnek tűnhet, dea sok törődésért kárpótol a dizájn, a puha anyag és a kényelem, amiért annyira szeretjük ezeket a bolyhos szőnyegeket.

A shaggy szőnyeg webáruház kínálatában rengeteg féle színt és szálhossz variációt talál. A kicsi 60 x 110 cm-es mérettől egészen a 200 x 290 centiméteresig bármekkorát választhat. A szolid bézsek, törtfehérek és púderrózsaszínek mellett bordók, feketék, kékek és fiatalos, élénk színek mind feltűnnek a palettán. Ha megvan a kiválasztott szőnyeg, tegyük olyan helyre a szobában, ahol szem előtt van, mert nem csak szigetel és kényelmes, hanem látványnak sem utolsó. Nem kell feltétlenül lakberendezőnek lennünk ahhoz, hogy tudjuk, a shaggy szőnyeg szuper trendi kiegészítője a hálónak és a nappalinak.


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!