Tegyél te is a bolygónkért - használtruha nagykereskedés!


Amikor meghallod a környezettudatos életmód kifejezést, jó eséllyel nem gondolsz bele abba, hogy ennek része lehet a secondhand öltözködés is. Kérdezhetnéd, hogy mi köze a használt ruhák megvásárlásának a környezetvédelemhez, azonban nagyon is sok. Bár az olajipar számít ma a leginkább szennyező iparágnak, a ruhaipar immár a második ezen a nem túl dicsőséges listán.

Csupán két évtized alatt, az ezredforduló óta 60%-al több ruha készül évente, és ennek az óriási mennyiségnek nagyjából 85%-a hulladékégető erőművekbe vagy hulladéklerakókba kerül, ezzel is hozzájárulva az üvegházhatású gázok légkörbe kerüléséhez, így nem csoda, hogy a a teljes légszennyezés 10%-áért a ruhaipar a felelős. Újabb sokkoló adat, de az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága adatai szerint egyetlen pamutpóló készítésekor 2700 liter víz kerül felhasználásra. A ruhák gyártásakor évente közel száz millió tonna kőolajat használnak fel, majd jellemzően konténerhajókon szállítják Ázsiából a többi kontinensre. Ezekről az óriási teherhajókról tudni kell, hogy annyi szén-dioxidot bocsát ki egyetlen ilyen hajó, mint több millió autó, együttvéve. A Föld vizeiben található, az élővilágra rendkívül káros mikroműanyag 31%-a származik poliészter ruhákból.

A sor sajnos hosszasan folytatható a pár hetente megújuló fastfashion káros hatásairól, azonban így már könnyen belátható, hogy a secondhand öltözködés nem csak takarékos, de valóban környezettudatos is.

Amennyiben tervezed, hogy használtruha boltot nyitsz, vagy már rendelkezel ilyennel, mindenképpen szükséges egy megbízható beszállító. A Bemo-Textil épp ilyen. 2014 óta foglalkozunk használtruha válogatásával, továbbra is kis létszámban, a minőségre gondosan odafigyelve, így garantáltan nem árulunk zsákbamacskát. A használtruha Fejér megye területére Ausztriából, Svájcból, Németországból és Hollandiából érkezik leginkább.

Turkálód árukészletének frissítéséhez használtruha Fejér megye területén beszerezhető ráckeresztúri raktárunkból, ami Budapestről is csupán 20 kilométerre található, ami az M6-os autópályán csak pár perc. Ruhák mellett bizsukat, táskákat és lakástextilt is forgalmazunk.


Küldj üzenetet!

Ha kérdésed lenne írj üzenetet. Munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!